Socialisme i dag, socialisme i fremtiden?

NYT 17. 2: Arrangementet er desværre nu udsolgt!

Onsdag den 2. marts 2022 kl. 16.30-18.30, Salen, Politikens Hus.

Pelle Dragsted og Søren Mau, der begge har udgivet bøger om socialisme i 2021, diskuterer ideologiens fremtid.

Pelle Dragsteds bog ‘Nordisk socialisme: på vej mod en demokratisk økonomi’ er på én gang en analyse af vores historie og nutid og en vision om en bedre fremtid. Centralt står en forestilling om, at socialisme ikke bare er noget, der eksisterer i fremtiden, men noget, der – om ikke andet så i kimform – allerede eksisterer i de skandinaviske samfund i dag. Vi lever i en blandingsverden, hverken helt kapitalistisk eller helt socialistisk, sådan lyder tesen i Dragsteds bog.

Georg Brandes Selskabet har inviteret Pelle Dragsted ind for at præsentere sin analyse og vision, men også for at trykteste den. Til det har vi inviteret Søren Mau, hvis nye bog ‘Stum Tvang’ genlæser Karl Marx for at udlægge den særlige form for ufrihed, mennesker i en kapitalistisk økonomi er underlagt. Kan han genkende Pelle Dragsteds forståelse af vores samtid – og vision for vores fremtid? Er en demokratisk økonomi også en økonomi, hvor mennesker er frie?

Ordstyrer: Tue Andersen Nexø.

TID og STED

Onsdag den 2. marts 2022 kl. 16.30-18.30 - Døre åbner kl. 16
Salen, Politikens Hus, Vestergade 28, København V

ADGANG OG BILLET

17.2. MØDET ER DESVÆRRE ALLEREDE UDSOLGT

Der er gratis adgang for medlemmer af Georg Brandes Selskabet. Medlemmer har fået tilsendt link til bestilling af adgangsbillet.

Sådan bliver du medlem: http://www.brandes-selskabet.dk/417784983
Det koster 200 kr. (100 kr. for studerende) for et år.

Er du ikke medlem, kan du købe billet hos vores samarbejdspartner Politiken Live: https://politikenbillet.dk/75225/Socialisme_i_dag_socialisme_i_fremtiden
Pris: Politiken Plus 120 kr./pris uden abonnement 195 kr. Billetgebyr 10 kr. pr. billet