Program 2023

Som medlem af Georg Brandes Selskabet er der gratis adgang til de debatmøder og foredrag, som vi tilrettelægger i samarbejde med Politiken Live. Der er normalt tre møder i løbet af foråret og tre i efteråret.

Efterårets program offentliggøres i august og udsendes til alle medlemmer. Læs mere om, hvordan du kan tegne et medlemsskab: https://www.brandes-selskabet.dk/417784983

AFHOLDT: Tirsdag 16. maj 16.30-18.30

Victoria Benedictsson var aldeles for meget...


.. Også for Georg Brandes store ego.

NÆSTE ARRANGEMENT: Tirsdag 16. maj 16.30-18.30

Victoria Benedictsson var aldeles for meget...


.. Også for Georg Brandes store ego.


Sammen med journalist og litteraturhistoriker Sara Alfort, der er aktuel med bogen "Damer der var for meget", fokuserer vi på den store svenske forfatter Victoria Benedictsson. Herhjemme

er hun bedst kendt for sit stormfulde forhold til Brandes, der endte med at slå hende ihjel.


Vi vender også blikket mod Benedictsson i en svensk, litterær kontekst. Med Sara Alfort, lektor Elisabeth Friis. Brandes får ordet gennem Benedictssons breve fra ham, som Pia Fris Laneth vil læse op af. Moderator: Historiker Gry Jexen


Læs mere om tid, sted og adgangsbilleter/køb af billet

AFHOLDT: Tirsdag 7. februar 16.30-18.30

Amdi: Hvorfor drager han os?


.. Også for Georg Brandes store ego.

Vi starter debatsæsonen 2023 med at spørge: Hvorfor blev Amdi i 1970’erne opfattet først som en helt - og dernæst som skurk?


I 2022 udkom hele to værker om Mogens Amdi Petersen. Forfatteren Peter Tygesen udkom med Amdi og Tvind bind 1, og forfatteren Rune Skyum-Nielsen og skuespiller, instruktør og forfatter Thure Lindhardt udkom med Amdi bliver til.


Denne eftermiddag fortæller Peter Tygesen og Thure Lindhardt om bøgerne og tilblivelsen af dem. Det bliver uden tvivl en spændende og særdeles oplysende eftermiddag med masser af moderne Danmarkshistorie.


Moderator: Højskoleforstander Jasper Gramkow Mortensen.


TID OG STED


Tirsdag 7. februar kl. 16.30, dørene åbner kl. 16

Salen, Politikens Hus, Vestergade 28, København K.

AFHOLDT: Tirsdag 27. marts: ER BÆREDYGTIG KRIG MULIG?


ER BÆREDYGTIG KRIG MULIG?


NYT 27. marts: Desværre må Theresa Scavenius melde afbud med kort varsel - i stedet er vi glade for, at Trine Pertou Mach fra Enhedslisten træder til.


Hvad er udfordringerne for klimaet og biodiversiteten i en tid med krig og oprustning?


På den ene side arbejder vi i Danmark for den grønne omstilling, på den anden side opruster vi. Både oprustning og krig har ud over de menneskelige omkostninger store konsekvenser for miljøet og biodiversiteten. Er det muligt at tænke den grønne omstilling og oprustningen sammen? Og kan forbrydelser mod naturen få status af krigsforbrydelser?


Deltagere denne eftermiddag: Theresa Scavenius fra Alternativet, Susanne Possing fra Nej til oprustning, samt Birgitte Kring Frederiksen fra forsvarets Ejendomsstyrelsen.


Moderator: Forfatter Merete Pryds Helle.


TID OG STED

Tirsdag 28. marts kl. 16.30, dørene åbner kl. 16

Salen, Politikens Hus, Vestergade 28, København K.